Grunnet vedlikehold er booking midlertidig utilgjengelig. Kom tilbake senere i dag og bruk koden BOX15 for 15% rabatt på alle bookinger.

Vi jobber med Green Key-sertifisering

bergenfasade

Citybox Bergen har blitt Green Key-sertifisert! Som en del av en lengre prosess for hele kjeden er nå Citybox Danmarksplass neste på listen.

Hva innebærer dette?

Green Key er en av de største globale miljøsertifiseringsordningen for overnattingssteder med over 2600 sertifiserte bedrifter i 56 land. Ordningen er anerkjent og støttet av United Nations World Tourism Organisation (UNWTO), United Nations Environmental Programme (UNEP). Green Key er det eneste miljømerket i Norge som har utmerkelsen Global Sustainable Tourism Council (GSTC) Recognized.

Formålet med Green Key er å fremme bærekraftig turisme, samt å bidra til å forebygge klimaendringer ved å belønne og støtte virksomheter som gjennomfører positive miljøtiltak. Green Key har som mål å endre praksis og adferd hos reiselivsaktører, inkludert gjester, bedrifter, myndigheter og lokalsamfunn, i bærekraftig retning. Dette gjennom å øke bevisstheten blant både ansatte og gjester, ved å fremme bærekraftige rutiner og bruk av teknologi, ved å støtte opp under miljøvennlige og ansvarlige bedrifter, redusere energibruk og ressursforbruk.

Som gjest på en Green Key sertifisert virksomhet kan du være sikker på at overnattingsstedet har gått langt for å sikre at oppholdet ditt er så komfortabelt og hyggelig som mulig, uten at dette går på akkord med miljøet. Det er også lagt til rette for at du som gjest kan ta miljøriktige valg, blant annet ved å tilby økologisk, lokalt produsert, eller Fairtrade merket mat, gjennom oppfordringer om å gjenbruke håndklær, osv.

Citybox Bergens miljøpolicy bidrar nå til et langsiktig bærekraftig styringssystem som skal drive en kontinuerlig forbedring av virksomheten.

Natur og nærområde

Nå jobber Citybox Danmarksplass for å fremme bærekraftig utvikling. Vi ønsker å gjøre vårt beste for å ta vare på miljøet og naturen, og at våre gjesters behov skal oppfylles uten å komme på bekostning av senere generasjoners muligheter for å oppfylle sine behov.

Citybox Bergen og Danmarksplass jobber kontinuerlig for å begrense miljøpåvirkninger fra bedriftens aktiviteter, og vi vil også jobbe for å holde vårt nærområde rent og ryddig.

Energi og vann

Vi har innarbeidet gode rutiner for registrering av vann- og strømforbruket ved Citybox Bergen og Danmarksplass for å forbedre kontrollen. Vi har allerede gjort tiltak for å spare energi ved å ha forskjellige set-temperaturer på gjesterommene når de er i bruk kontra når de ikke er i bruk. Våre gjesterom vil alltid benytte seg av den laveste set-temperaturen når rommet ikke er i bruk.

Videre så har vi installert spare-toaletter på alle de nye badene, med todelt spylingsknapp, for at gjestene skal kunne bruke mindre vann når det er mulighet for det, og både dusj og vask oppfyller de strenge vannsparingskravene som følger med en Green Key-sertifisering.

Avfall og rengjøring

Vi ønsker å ta vare på miljøet blant annet gjennom at vi har som rutine å ikke vaske gjesterommene daglig, og vi bytter heller ikke sengetøy eller håndklær hver dag. Hos Citybox Bergen og Danmarksplass vasker vi et gjesterom dersom gjesten bor i fem netter eller mer, ellers ved utsjekk.                                                                                Dette er med på å spare miljøet for mye unødvendig ressursbruk da vi bruker mindre vann, energi og renholdsprodukter, enn det vi hadde gjort dersom vi hadde vasket rommene daglig.

Både Citybox Bergen og Danmarksplass har også byttet ut alle rengjøringsmidler mot miljømerkede produkter, for å begrense utslipp av farlige kjemikalier og for å få et hyggeligere arbeidsmiljø for de ansatte. Videre så er kildesortering en del av våre rutiner for alle de ansatte, og også noe vi oppfordrer våre gjester til å gjøre gjennom å tilrettelegge for dette på gjesterommene og i fellesarealene.

Ønsker du å vite mer om Green Key? Se her for mer info!